Teksti: Henrietta Karjalainen


Keskiviikkona 2.11. Oulun yliopiston luentosaliin oli luentoa varten kerääntynyt paikalle yli 100 ihmistä. Tunnelma oli tunteikas ja pysäyttävä, kun illan aihepiiriä pääsi pohjustamaan hartaasti luentopuhujaksi odotettu motivoiva Asenneihminen isolla A:lla eli Pekka Hyysalo. Pekan osuuden jälkeen asiantuntijapuheenvuoroa illan teemoista pääsi pitämään loistava psykologi Sara Nurminen. Tavoitteena illan kokonaisuudella oli herättää yleisössä tunteita ja saada heidät pysähtyen ajattelemaan kuinka arvokasta elämä onkaan ja miten omaan elämään voi hahmottaa motivoivaa suuntaa.

Pekka Hyysalo kertoi koskettavasti tarinaansa, jossa on ennen kaikkea kyse taistelutahdosta ja siitä, että antaa elämän ja elämänhalun voittaa. Kyse on myös siitä, että rakastaa elämää. Pekan mukana Maailman onnellisimman opiskelijan yleisö pääsi kulkemaan läpi Pekan selviytymistarinan vaikean onnettomuuden jälkeen. Taistelleessaan elämästään Pekka oli muun muassa kiperän kysymyksen äärellä: luovuttaako elämän suhteen ja millään ei ole mitään merkitystä vai olisiko elämällä silti vielä annettavaa? Pekka valitsi elämän ja sen, että elämällä on annettavaa. Pekka tahtoi päästä taas kiinni toimeliaaseen elämään ja hänellä kasvoi halu saada aikaan ihmeitä. Tänä päivänä Pekka onkin ihmeellisen upea esimerkki siitä, kuinka suuri merkitys motivaatiolla on ihmiselämässä. Pekka on tänä päivänä vaikuttava loistopuhuja ja ihmisten motivoija, joka välittää toivoa, positiivista ajattelua, tahdonvoimaa ja periksiantamattomuutta FightBack-brändinsä myötä. Motivaatio nimittäin voi olla elämän ja kuoleman kysymys. Siksi siihen ei pidä suhtautua vähäpätöisesti.

Pekka Hyysalo kertoi koskettavaa tarinaansa.

Motivaatiosta asiantuntijanäkemystä meillä oli suuri kunnia saada kuulla Sara Nurmiselta. Saran puheenvuorossa korostui näkökulma siitä, kuinka meidän jokaisen tulisi pysähtyä itsemme äärelle kysymään itseltämme elämmekö omaa elämäämme. Tiedämmekö todella mitä oikeasti tarvitsemme ja toivomme? Vai kuvittelemmeko vaan toivovamme ja tarvitsevamme jotain tiettyä? Kyse on minuudesta. Mikä on aitoa minää ja mikä taas ei? Sara myös korosti, että oman suunnan löytämisessä tärkeää on kuunnella itseään sisältäpäin eli kuunnella omia tunteita. Sieltä kumpuaa myös sisäinen motivaatio. Siihen taas sisältyy omaehtoisuutta, pystyvyyden kokemusta sekä yhteenkuuluvuutta. Näin saatiin vedettyä upeasti yhteen illan aiheotsikoita. Saraan viestiin hienosti kiteytyikin ajatus siitä, että elääkseen aidosti omannäköistä omaa elämäänsä, ihmisen kannattaa nimenomaan omia sisäisiä tunteita kuuntelemalla löytää itseään motivoiva suunta elämässään.

Sara Nurminen puhui motivaatiosta ja suunnan löytämisestä.

Jälleen oli kaikkinensa oikein mieleenpainuva luentokerta. Maailman onnellisin opiskelija -kurssitoteutus erityisesti kiittää Osuuskauppa Arinaa luentokerran 2.11. mahdollistamisesta sekä yhteistyöstä opiskelijahyvinvoinnin edistämiseksi.